Gastronomía

A Palmera també cal destacar, com a la Safor i voltants, el tipus de cuina essencialment mediterrània, on els ingredients bàsics són l’arròs, les hortalisses i l’oli d’oliva. Es tracta  d’una cuina de caràcter lleuger, no massa pesada. Entre els plats més típics, destaquen:

Paella – valenciana; amb carxofes, faves i pèsols; la d’abadejo; la de floricol; amb verdures; amb tonyina negra, –  arròs al forn amb cigrons o tonyina negra, l’arròs caldós, l’arròs amb fesols i naps…

Entre les sopes i ollades hi ha les faves sacsades, la floricol amb abadejo, el putxero, i la sopa de ceba. Altres plats principals són les albergínies al forn, els pebrots farcits, la bajoqueta amb pernil, l’espencat, i les tomaques al forn.

Peixos: mandonguilles d’abadejo, bonítol al forn, aladroc amb vinagre, aladroc al forn, sardina en escabetx, abadejo amb ceba, i abadejo amb pebrera i tomàquet.

Coques fetes a l’igual que en la comarca, com són la coca de tonyina, tomaca i pebrera; la coca de ceba i pésols així com els coneguts Figatells.

La llarga tradició sucrera de la comarca, heretada en gran part de la cultura islàmica, ens ha deixat un ampli ventall de dolços. Entre ells figuren el braç de gitano, la corona de glòria, bunyols de carabassa, calatrava, pa beneït, bescuit, coca de llanda, coques cristines, fabiola, mones de Pasqua, pastissos d’ametla, pastissos de cacauet, coca de Nadal, la confitura de moniato o carabassa, els rotllos d’ou, els pastissos de moniato i ametlla, de cabell d’àngel, els pastissets a l’aire, els rotllets d’aiguardent, els carquinyolis, els rosegons, els bescuits i els mostatxons.

Els pastissets són típics tant a la Safor com a les comarques veïnes. Convé destacar els pastissets de verdura, els pastissets de pésols, i els pastissets de tomaques.