Gastronomia

A Palmera també cal destacar, com a la Safor i voltants, el tipo de cuina essencialment mediterrània, on els ingredients bàsics són l’arròs, les hortalisses i l’oli d’oliva. Es tracta  d’una cuina de caràcter lleuger, no massa pesada.

Paella – valenciana; amb carxofes, faves i pésols; la d’abadejo; la de flor-i-col; amb verdures; amb tonyina negra, –  arròs al forn amb cigrons o tonyina negra, l’arròs caldós, l’arròs amb fesols i naps…

Entre les sopes i ollades hi ha les faves sacsades, la flor-i-col amb abadejo, el putxero, i la sopa de ceba. Altres plats principals són les albergínies al forn, els pebrots farcits, la bajoqueta amb pernil, l’espencat, i les tomàques al forn.

Peixos: mandonguilles d’abadejo, bonítol al forn, aladroc amb vinagre, aladroc al forn, sardina en escabetx, abadejo amb ceba, i abadejo amb pebrera i tomàquet.

Coques fetes al igual que en la comarca, com són la coca de tonyina, tomaca i pebrera; i la coca de ceba i pésols. I els Figatells.

La llarga tradició sucrera de la comarca, heretada en gran part de la cultura islàmica, ens ha deixat un ampli ventall de dolços. Entre ells figuren el braç de gitano, la corona de glòria, bunyols de carabassa, calatrava, pa beneït, bescuit, coca de llanda, coques cristines, fabiola, mones de Pasqua, pastissos d’almetló, pastissos de cacauet, coca de Nadal, la confitura de moniato o carabassa, els rotllos d’ou, els pastissos de moniato i ametlla, de cabell d’àngel, els pastissets a l’aire, els rotllets d’aiguardent, els carquinyolis, els rosegons, les mantecades, els bescuits i els mostatxons.

Els pastissets són típics tant a la Safor com a les comarques veïnes. A destacar són els pastissets de verdura, els pastissets de pésols, i els pastissets de tomàques.

Font:   https://ca.wikipedia.org/wiki/Gastronomia_de_la_Safor

Cal destacar la Tradicional Fabilola de Palmera

La Recepta és la següent:

Ingredients: 1/2 Kg. Bescuits, 2 pastilles de margarina, 2 rovells d’ou, sucre, un got de nata muntada i 2 cullerades de nescafé.

Preparació: Es desfà en una tassa d’aigua, el nescafé amb el azucar. En un plat es fa una pasta amb la mantega els rovells d’ou i sucre, un poc al gust de cadascun, es treballa bé. Es mulla cada bescuit amb el nescafé i se li afegix un poc de pasta a cada bescuit. Es va formant el braç unint els bescuits de mig costat fins a acabar. Es munta la nata i s’estén per tot el braç; es pot adornar amb encenalls de xocolata coco etc , es guarda en la nevera.

gastronomia