Festes

Les festes Patronals de Palmera abans es celebraven per gener, al ser el  patró del nostre poble Sant Antoni. Però degut que en eixes dates sempre feia molt de fred i majoritàriament els nostres veïns es dedicaven a collir taronja o a esporgar tarongers els pillava en plena temporada i no podien gaudir com calia d’unes festes tan esperades per tots, el retor del poble, per allà els anys 60 les va canviar de data i les va posar per Sant Joan.

Avuí en dia les festes es celebren per juny. Les nostres comissions de festes estan formades per gent del poble que va canviant cada any, quasi sempre formades per colles d’amics o quintes.

Les festes del 2017 començaran el dia 17 de juny en l’acte de la presentació, aquest acte es el més esperat per tot el poble ja que es presenta als festers que han fet possible, amb molt d’esforç, les diverses activitats que han preparat per al poble.

El dia 21 de juny és la vespra de les festes majors, on es celebra el dia de la música i la celebració de Sant Joan amb una missa i una processó en el seu honor.

El dia 22 de juny es celebra la festa de la Mare de Déu del Carme, este dia és en honor de totes les dones del poble, les festeres preparen tot un dia complet amb esmorzar, dinar i moltes activitats .

El dia 23 de juny es commemora la festa en honor a la Puríssima Concepció, patrona del nostre poble, esta festa va dedicada a la gent jove, des de xiquets a més fadrinets. El que més cal destacar d’esta festa és la gran cavalcada de disfresses que es fa per tot el poble amb gran afluència de gent.

El dia 24 de juny es celebra la festa de la Divina Aurora, este dia pertany als hòmens, és un dia carregat de festa des de l’esmorzar on es fa la final de la partida de truc fins al gran ball preparat per a la nit, ja que esta festa sempre es celebra dissabte, no hi ha que oblidar tampoc el tradicional clavell roig que porten tots els majorals per a la processó.

El dia 25 es celebra la festa major de Palmera en honor al Santíssim Crist de la Salut, és la festa més venerada per tot el poble , per a Palmera és molt emotiu vore com dotze costalers treuen la imatge del Crist de l’església i quan s’acaba este acte tots a una es posen a cantar els gojos al Crist.

El que cal destacar de les festes de Palmera , és el lloc tan privilegiat que tenim per fer  tots els actes, tenim El  Parc  Beneteixir amb una gran zona verda on tots els dies de les nostres festes , sopem tot junts amb germanor a l’aire lliure.