Festes

Les festes Patronals de Palmera abans es celebraven per gener, en ser el  patró del nostre poble Sant Antoni. Però degut que en eixes dates sempre feia molt de fred i majoritàriament els nostres veïns es dedicaven a collir taronja o a esporgar tarongers, els pillava en plena temporada i no podien gaudir com calia d’unes festes tan esperades per tots. En aquest sentit, el retor del poble, per allà els anys 60 les va canviar de data i les va fixar la tercera setmana de juny.

Festes de Palmera. 1941.

Festeres de Palmera en 1941. El llibre de la Safor. Nestol Novell – J. Muñoz Femenia.

Pel gener se celebra la festa de Sant Antoni del porquet. Hi ha missa amb benedicció d’animals i repartiment del pa beneit. Antigament era la festa patronal de Palmera. S’hi feien corregudes de joies, curses de cavalls, que es muntaven a pèl, i els veïns eixien en comitiva, amb carros adornats i gropes, a passejar-se pels voltants del poble.

Les festes comencen amb l’acte de presentació, aquest acte és el més esperat per tot el poble, ja que es presenta als festers que han fet possible, amb molt d’esforç, les diverses activitats que han preparat.

El dia 21 de juny és la vespra de les festes majors, on és celebra el dia de la música i la celebració de Sant Joan amb una missa i una processó en el seu honor.

El dia 22 de juny és celebra la festa de la Mare de Déu del Carme, aquest dia és en honor de totes les dones del poble. Les festeres preparen tot un dia complet amb esmorzar, dinar i moltes activitats.

El dia 23 de juny es commemora la festa en honor a la Puríssima Concepció, patrona del nostre poble, aquesta festa va dedicada a la gent jove. El que més cal destacar d’aquesta festa és la gran cavalcada de disfresses que es fa per tot el poble amb gran afluència de gent.

El dia 24 de juny se celebra la festa de la Divina Aurora, aquest dia pertany als hòmens, és un dia carregat de festa des de l’esmorzar on es fa la final de la partida de truc fins al gran ball preparat per a la nit. Aquesta festa sempre se celebra dissabte, per tant, no s’ha d’oblidar el tradicional clavell roig que porten tots els majorals per a la processó.

El dia 25 se celebra la festa major de Palmera en honor al Santíssim Crist de la Salut. És la festa més venerada per tot el poble.

 

El pase de diapositivas requiere JavaScript.